Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lohärads IF P-99

Följ

P-99

Följ oss för uppdateringar
Följ
Lohärads IF
Fotboll
P-99

Match

IFK Mariehamn/Jomala

0 - 8
Backberg 2, Åland
3 augusti 2013
15:00

Lohärads IF Röd

Referat

Referat: IFK Mariehamn/Jomala - Lohärads IF Röd

Dags för en heldag på Åland. Vi träffades kl 08.30 vid Kapellskär, båten gick kl 09.30. Viktigt att killarna äter och dricker på båten, så att de inte är trötta och sega när det är dags för match kl 15.00 (lokal tid).
Det var ett underbart väder, kanske lite för varmt för att spela fotboll. Resan över gick bra. Vi var vid plan ca 1,5 timme innan matchstart, allt kändes mycket bra.

Det var en bra stämning bland killarna, de hade roligt, hade bra fokus och visade en bra inställning. Vi tränare sade till varandra stax innan matchstart att det känns mycket bra. Killarna gjorde en bra uppvärmning, och lovade varandra att spela fotboll och att ha kul.

Vi startade mycket bra, rullade boll i laget. Många som vill ha boll, mycket kul att se. Vi hoppades idag att våra ytterbackar skulle med i spelet i anfallet. Samt att markering över hela plan skulle bli bättre.

I den 9.e min 0-1. Kalle drar en back i högra nedre hörnet av motståndarnas straffomdåde och passar den osjälvikst snett bakåt till Anton, som trycker till direkt. Bollen går efter marken i den bortre hörnet. Skönt med ledning och helt rättvist, vi var det bättre laget.

Vi hade spelövertag, kul att många snackar på plan. Vi hade haft en del bra väggspel och många andra bra kombinationer på plan. Man såg att killarna ville spela boll och gjorde det bra. Vi skötte markeringen mycket bra över hela banan. Som tränare är det undbart när instruktioner går in och utförs, bra killar.
Det vi var lite sämre på och hade svårt med. Det vara att komma till avslut, vi måste bli effektivare sista tredjedelen, framför allt inne i boxen. Våga, ta för er och skjut.

I den 26:e min 0-2. Detta är Langs mål, vilket jobb och slit. Lang vinner bollen nere vid vänstra hörnflaggan vinner igen den efter att ha förlorat den. Dribblar en kille och kommer in mot mål med bra fart, passar snett bakåt till Jocke som tycker till den direkt. Bra Lang, bra skott av Jocke.
I den 30:e min tar IFK Mariehamn/Jomala timeout. Vi var det bättre laget, men hade lite svårt att komma till avslut. IFK M/J var farliga i sina kontringar, men vår backlinje och duktiga målvakt Rüdén tog hand om dom.

Vi fortsatte med att rulla bollen i laget efter marken, hade många väggspel, och slog inte den avgörande passningen så fort, utan värderade bättre när den skulle slås, om den skulle slås.

Halvtid.
Vi pratade mycket om att fortsätta rulla boll. Men bli effektivera i boxen, vilja mera. Fortsätt prata på plan.
Vi började 2:a halvlek dåligt, inte mycket som fungerade de första 5-6 minuterna. Men sen tog killarna tag i det.

I den 45:e min 0-3. Ralle vinner bollen på mitten av plan och ser att Kalle sätter fart i djupet. Ralle slår den i djupet, Kalle gör ett bra avslut när han kommer fri.
Nu var det mycket bättre spela av oss, riktigt kul att se. Alla visade stor spelglädje.

I den 50:e min 0-4. Max vinner bollen i andra vågen på vår härna, och sticker ut på vänster kanten, rundar deras back, slår inlägg till Zacke som nickar in den. Bra att vi vinner andra vågen och sen att vi sätter fart och fortsätter skapa.

Vi möter, skapar väggspel, spelar på tredje gubbe, slår diagonala passningar inte bara i djupet rakt fram, stor delaktighet hos alla, våra ytterbackar är med i anfallen. MYCKET BRA!!!

I den 55:e min 0-5. Vi vinner boll som Hampus nick touchar i djupet till Ralle som direkt passar till Kalle som kommer fri och sätter den. Bra spelvändning killar, snabb lösning och ett bra avslut.

I den 58:e min 0-6. Max vinner boll vid mittplan och slår den på yta till vänster kanten där Hampus kommer med fart, löper förbi deras back och skär inåt. Slår en hård passning till en rusande Lang som kommer på högerkanten, mål av Lang. Kul att se att vi ställer om spelet snabbt, bra pass av Hampus. Bra vilja av Lang, han skulle vinna den löpduellen med deras back.

I andra halvlek så är det många som spelar på många olika platser, det är både kul och utvecklande för killarna. En som oftast bara spelar mittback är Johan, men nu var han uppe som offensiv mittfältare.

I den 65:e min 0-7. Johan vinner bollen på mitten av deras planhalva på högersidan och sätter fart och skjuter i rib/krysset. Vilket mål detta hade blivit om det gått i mål. Bollen hamnar hos Max som kommer på vänsterkanten, som tar emot och skjuter den i bortre hörnet. Tror det var menat som inlägg tillbaka till Johan, men nu gick den direkt i mål istället.

I den 66:e min tar IFK M/J sin andra timeout för matchen.

I den 68:e min 0-8. Ralle vinner bollen till höger utanför deras straffområde och skjuter, deras målvakt håller inte bollen. Där dyker Jocke upp och sätter den. Underbart att se när vi går på retur och inte slutar löpa.
Deras målvakt var mycket duktig, klart deras bästa spelare. Han räddade dom flera gånger.

Idag gör ALLA en kanonmatch. Många fick spela på många olika platser, och gjrode det jätte bra. Alla visade en stor spelglädje. Kul att de fina spelet även fortsatte idag. Det började mot Håbo och Enköping innan sommaruppehållet, Ljusdals cupen, samt i matchen mot Djursholm.

Laget vann, och gjorde en jätte bra gemensam insats. Men vi vill lyfta fram tre stycken spelare:
- Lang, vilken match. Idag hade Lang en speed, var svårstoppad och det sprudlade om Lang idag. Kanon.
- Ruben, som verkligen tog tag i att man som ytterback skall med i anfallet. Du gjorde det när man skall göra det. Riktigt kul att se. Idag fungerade markeringsspelet mycket bättre. Kanon.
- Dysén, gjorde idag en av sina bästa matcher på länge. Spelade jätte bra som central mittfältare. Värderade bra när du skulle hem eller med i anfallen. Kanon.

Med vinst i ryggen så gick självklart hemresan bra.
Tack till de föräldrar och syskon som följde med laget och hejade.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Karl Pantzar 1 2 1 0 0 3
Max Temrin 1 1 2 0 0 3
Rasmus Jertland 1 0 3 0 0 3
Joakim Österlind 1 2 0 0 0 2
Adam Lang-Bergendahl 1 1 1 0 0 2
Hampus Filipsson 1 0 2 0 0 2
Anton Östlund Wessberg 1 1 0 0 0 1
Zackarias Laprasit 1 1 0 0 0 1
Johan Kruse 1 0 1 0 0 1
Adam Bergströmer 1 0 0 0 0 0
Adam Karlsson 1 0 0 0 0 0
Alexander Dysén 1 0 0 0 0 0
Daniel Gustafsson Hildebrand 1 0 0 0 0 0
Ruben Asp-Lundborg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Alexander Rüdén 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 15 sep 2013, 11:30 Lohärads IF Röd - IFK Mariehamn/Jomala 2 - 0